Vállalkozás

Nagy az érdeklődés Leonardo DiCaprio vegán burgeres cégéért

Úgy tűnik, hogy nem kicsi a befektetői érdeklődés a növényi alapú, vegán hamburgerekkel üzletelő Beyond Meat iránt. A tőzsdére készülő cég ma megemelte a tervezett kibocsátási ársávot a részvények iránti erős keresletre hivatkozva.

Az utolsó fázisába ért Leonardo Dicaprio és Bill Gates vegán burgeres cége, a Beyond Meat elsődleges részvénykibocsátása, ha minden a tervek szerint alakul, akkor holnap kezdődik a kereskedés a részvényekkel. A vállalat most az erős keresletre hivatkozva megemelte a tervezett kibocsátási ársávot, a korábbi 19-21 dollárról 23-25 dollárra és 8,75 millió darab helyett 9,63 millió darab részvényt értékesítenek az IPO során.

Ezzel egy 240 millió dolláros IPO lehet és a 25 dolláros kibocsátási árral számolva 1,49 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú vállalat lehet (szemben az előző ársávval becsült 1,21 milliárd dollárral).

A vállalatba korábban beszállt Leonardo DiCaprio és Bill Gates is, valamint az Egyesült Államok első számú húsfeldolgozója, a Tyson Foods. Utóbbi 6,5 százalékos részesedéssel rendelkezett a Beyond Meatben, egészen a múlt hétig, amikor is eladta a részesedését. Saját húsmentes alternatív proteintermékek gyártásába kezd a vállalat.

A Beyond Meatnél masszív bevételnövekedés van, tavaly több mint duplázódott a cég bevétele, 88 millió dollárra, viszont veszteséges a cég, tavaly 29,89 millió dolláros veszteséget termelt a nettó eredmény szintjén és még soha nem csinált profitot.

Az 1,49 milliárd dolláros piaci kapitalizációval számolva a részvény nem lesz olcsó, ez a tavalyi bevétellel számolva közel 17-szeres visszatekintő P/S rátának felel meg. Ezzel szemben például az S&P 500 index P/S rátája jelenleg 2,3-szoros.

A Beyond Meatről

A Beyond Meat olyan ételeket készít, amelyben a húst ahhoz állagra és ízre állítólag nagyon hasonló, sok fehérjét tartalmazó, de sokkal kevesebb erőforrással előállítható növényi alkotórészekkel helyettesítik. A vállalat szerint a hús alternatíváinak piaca több milliárd dollárosra nőhet, ezen a piacon akar nagy szereplő lenni a cég.

A cég egy réspiacon tevékenykedik, a vállalat bevallása szerint rendkívül kompetitív a piac, sok versenytárssal, mint például: Boca Foods, Field Roast Grain Meat Co., Gardein, Impossible Foods, Lightlife, Morningstar Farms,Tofurky, de a Beyond Meat a hagyományos hústermékek gyártóit is versenytársainak tekinti, hiszen idővel azok is elkezdhetnek húsmentes termékeket gyártani, sőt, akvirálhatnak is a Beyond Meathez hasonló cégeket, amivel gyorsan megjelenhetnek a piacon.

Related posts

50 milliárd forint pályázati forrás élelmiszeripari fejlesztésre

YooJooz

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

YooJooz

Burger King reklám, erre felfigyelsz…

YooJooz

Leave a Comment