AutóKözlekedésVállalkozás

Nagy kedvezmény a magyar autósoknak már januártól

2019 január elsejétől változik a személygépkocsi-bérlet áfája.
Eddig ha valaki gépkocsit vett bérbe, és tudta igazolni, hogy milyen mértékben használja vállalkozási célra, akkor ilyen mértékben az áfát levonhatta. Most annyiból lesz kedvezőbb a szabály, hogy ha valaki cégérdekből használja bérelt gépjárművét, akkor rögtön megkapja azt a jogot, hogy a bérlet vagy az operatív lízing esetében a kapcsolódó áfa 50 százalékát levonja – mondta Hegedűs Sándor, az RSM adóüzletág-vezetője. Így megszűnik az útnyilvántartások készítésének kényszere és pénzügyileg is jobban járnak a vállalkozások.

Az útnyilvántartás-alapú áfalevonásra továbbra is lehetőség van: az FMCG-szektorban például sok ügyféllátogató járja az országot, ilyen esetekben az üzleti érdek akár 80-90 százalékos érték is lehet.

Mivel a céges autók jelentős hányadát operatív lízinggel vagy hosszútávú bérlettel hasznosítják, nagyon sok járművet érinthet a változás. Hegedűs Sándor szerint a cégesautó-állomány 70-80 százaléka is érintett lehet. Céges autóból pedig nagyon sok van, az új járművek forgalomba helyezésénél ugyanis jóval több a céges, mint a magánautó – fejtette ki az RSM adóüzletág-vezetője.

Forrás: inforadio

Related posts

Bud Spencer és Terence Hill legendás autóját akár te is megveheted

YooJooz

Hamarosan itt az új Bentley Flying Spur

YooJooz

Így használják az internetet a kkv-k

YooJooz

Leave a Comment