Luxusnegyed

Rich Kids of Budapest – Itt vannak a magyar (új)gazdagok

180822rkob1.jpg

A Rich Kids of Instagram anno 2012-ben hagyományt teremtett. Az oldal ugyan most már Rich Kids of Internet néven fut (két változat is él), és már a kids sem feltétlenül igaz, de azóta rengeteg helyi változat jött létre. Így olyan gyöngyszemekkel találkozhatunk a neten a teljesség igénye nélkül, mint a Rich Russian Kids (1 millió követő!), a Rich Kids of London (809 ezer követő), a Rich Kids of Dubai (228 ezer követő) és a Rich Kids of Tehran (139 ezer követő). Természetesen nekünk magyaroknak is van saját változatunk, ez a Rich Kids of Budapest (RKoB).

Az persze időről időre felmerül, hogy valóban gazdagok-e azok, akik a képeken szerepelnek? A fake news pictures ugyanis csak leleményesség kérdése. A szivar lehet olcsó, a hotel halljába viszonylag könnyű bejutni, a Rolexet is fel lehet próbálni a boltban, a jó autó mellé pedig az utcán is oda lehet állni. Az internet korában azonban ezzel nem is olyan nehéz lebukni…

Az oldal viszonylag friss, az RKoB csapata komolyabban tavaly novembere óta foglalkozik vele, de már most több, mint 27 ezer követővel rendelkezik. A profil üzemeltetőinek elmondása szerint itthon a “luxury” világát nem létező dolognak tartják az emberek, ők viszont azt szeretnék megmutatni, hogy az bizony létezik és egyre szélesebb kört ölel fel. Így a hazai gazdagoknak is vannak szuper autóik, nyaralnak szép helyeken, és laknak jó házakban. Azt is sejtették, hogy a külföldön már bevált Instagram formátum kellően nagy médiavisszhangot fog kapni, ami segíti az indulást. Erre építve jelenleg Kelet-Európában a legnagyobb, valós követői bázissal rendelkező ilyen oldalt építették fel.

180822rkob2.jpg

Valóban, a hasonló svájci oldal alig tud tízezer követővel többet, igaz, egy ilyen típusú oldalt nem nehéz indítani – van is rengeteg próbálkozás, néhány nagyobb, de többségében kisebb sikerrel. Az RKoB az Instagram mellett mostanában kezdett el saját tartalmat is gyártani, ami a saját Youtube csatornára kerül fel, és még sok mindent szeretnének az oldal köré építeni. Többek között lesznek interjúk is, ugyanis szeretnék, hogy ne csak egy platformra fókuszálva legyen felépítve a brand.

A pókerből meggazdagodó, és jelenleg a kannabisz bizniszben utazó Dan Bilzerian 23,8 millió követőt tudhat magának. Ezzel az összesített világranglistán most a 34. helyen áll, de lényegében ő az első, aki nem focista, zenész, színész vagy más híresség (na jó, persze ő is az) és a milliomosok mindennapjairól posztol. Az érdekesebb fiókok közé tartozik még az olasz playboy-milliárdos Gianluca Vacchi, akinek 11,7 millió követője van, itt mondjuk kevesebb a lenge ruhás hölgy, lévén boldog párkapcsolatban él.

A képeket tekintve az elején még ők keresték az alapanyagot, de mostanra már egyre több a beküldött fotó. Itthin is van egy réteg, aki tudatosan kerüli a közösségi médiát és ők is kaptak már kérést, hogy töröljenek képet (ennek mindig azonnal eleget tesznek), bár az is igaz, hogy egyre inkább köszönő bejegyzések, levelek jönnek, ha kiraknak valakit/valamit az oldalra. Azt tapasztalják, hogy van egy tehetősebb réteg, aki egyre inkább az Instagramot használja, és sokan előnyben részesítik a Facebookkal szemben mindennapos életük eseményeinek a megosztására. Némi böngészés árán bizony néhány képet valóban egy-egy jól menő hazai vállalkozóhoz – így például Jákob Zoltán, a Crystal Nails tulajdonosa és autói – lehet párosítani.

A fentiek külföldön hatványozottan igaznak bizonyulnak, így képanyag feltehetően minden hasonló oldalnak bőven akad majd a jövőben is. Az Instagramon egyébként #rkoi (Rich Kids of Internet) mintegy 473 ezer fotónál van ott. A dollármilliomosok többsége ezt persze nem feltétlenül használja, így, ha ráakadunk egy oldalra ami tetszik, akkor érdemes bekövetni. Az RKoB fotóin egyébként 95 százalékban magyar szereplők vannak, és legfeljebb egy-egy viccesebb vagy érdekesebb poszt kedvéért osztanak meg külföldi “példákat”. Az oldalt egyébként – jó érzékkel – a Puncs.hu támogatja, de magyar magánszemélyektől nem fogadnak el pénzt a megosztásért.

Fotók: Rich Kids of Budapest

Forrás:burzsuj.blog.hu

Related posts

Eladó a Liszkay Kúria!

YooJooz

Budapestre jön az Orient expressz – egymillió forint felett a jegyár

YooJooz

Itt élnek a villág dollármilliárdosai

YooJooz

Leave a Comment