AutóKözlekedés

Újabb, bámulatosan olcsó kínai e-autó: ORA R1 urban

Kínában egyre inkább tűnik jó biznisznek az elektromos autók tervezése és gyártása, hiszen ha nem érné meg, nem lenne minden hónapra, vagy hétre egy ilyen cikk sem.

De pedig van és úgy tűnik, mai szereplőnknek is lesz rajongótábora! A legújabb kisautó a Great Wall Motor vállalat terméke. Ők is egy teljesen különálló, elektromos meghajtású járművekből álló termékcsaládot kívánnak a márkán belül létrehozni, ez lesz az ORA, melynek első fecskéje az ORA R1.

A tudásán felül az országon belüli ára az, ami igazán vonzóvá teheti, hiszen az állami támogatások után csupán 8680 USD-ba fog kerülni, ami 290 Ft-os dollárral számolva 2,5 millió forint környékére jön ki.

A hatótáv a cég saját mérései szerint várhatóan 320 km, de inkább 240 km körül várható az NEDC metódussal mért hatótáv. Az akkupakk kapacitása 33 kWh. Az elektromos motor teljesítménye viszont fájóan harmatos, csupán 35 kW, ami még ehhez a kis kasztnihoz is várhatóan kevés. A végsebességet pedig 100 km/h-ban limitálják.

A kocsi hamarosan kapható lesz 3 év/120ezer km teljeskörű garanciával, míg a fő komponensekre 8év/150ezer km a garancia. Bár első körben csupán a Kínai piacra készül az autó, a Great Wall Motor állítólag nem zárkózik el az export gondolatától sem.

Forrás: e-cars.hu

Related posts

Az Év Autója a Jaguar I-PACE

YooJooz

Tisztán elektromos hajtású klasszikus Mustang

YooJooz

Mercedes fan vagy, s babakocsit keresel? Itt a legjobb ajánlat

YooJooz

Leave a Comment