HírekIngatlan

2018 legdrágább vidéki városa(i)

A hazai ingatlanpiac tovább erősödve idén mintegy 160 ezer tranzakcióval zárhatja az évet, ami 3 százalékos növekedést jelent a 2017-ben mért értékhez képest. A legnagyobb érdeklődés a fővárosi agglomerációban található panellakások és a budai kedvelt lakótelepek lakásai iránt volt. Az Otthon Centrum 2019-ben a hazai ingatlanpiac organikus növekedésére számít, amit elősegít az alacsony hozam- és kamatkörnyezet is.

Idéken a használt lakások Debrecenben drágultak a legnagyobb mértékben: 2018-ban több mint negyedével nőtt az ilyen típusú ingatlanok átlagos négyzetméterára a cívis városban. Tatabányán, Székesfehérváron és Szekszárdon is hasonló árnövekedést regisztrált az Otthon Centrum. A legdrágább vidéki város címét 2018-ban is Sopron vihette el, ahol 2018-ban átlagosan 375 ezer forintot kellett fizetni egy használt társasházi lakás négyzetméteréért. Ez az árszint megegyezik a külső pesti kerületekével, jól érzékeltetve, hogy milyen markánsan elválik egymástól a vidék és a főváros ingatlanpiaca.

A vidéki panellakások piacán is kiemelkedő értéket produkált Sopron, amely 310 ezer forint feletti átlagos négyzetméterárával ebben a kategóriában is a legdrágább vidéki városnak számít.  Sopront Székesfehérvár és Debrecen követi. Ezeken a településeken átlagosan 300 ezer, illetve 290 ezerforintba került 2018-ban egy panellakás négyzetmétere. Az Otthon Centrum adásvételei alapján minden magyarországi megyeszékhelyen 10 és 20 százalék közötti árnövekedés volt tapasztalható a panellakások piacán 2017 óta.

 

Hirdesse ingyen ingatlanját az ingatlannegyeden

Related posts

Parkolóhely spórolás kínai módra

YooJooz

DH Tranzakciószám becslés: 2020 szeptember

YooJooz

Jelentősen bővült az építőpari cégek száma Magyarországon

YooJooz

Leave a Comment