HR negyed

Telefonos állásinterjú

telefonos allasinterjú

Az első és egyben legfontosabb lépés a telefonos interjú, még akkor is ha ezt sokan elbagatelizálják, hisz ekkor csak általában egy időpontot beszélünk meg a felvételiztetővel.

Igen ám, de ez az elsődleges előszűrő, így ha beadjuk a jelentkezésünket egy adott állásra, akkor készüljünk fel a telefon megfelelő fogadására is. Mondanom sem kell, hogy ha felvesszük a telefont akkor kultúráltan vegyük fel (persze nem tudjuk, hogy milyen számról fognak hívni, így mindegyiket vegyük fel így).

Ami nagyon fontos, hogy nem kell állandóan a telefonon ülnünk, hisz mi is emberek vagyunk, vannak tennivalóink, így lehet, hogy épp amikor hívnak minket, akkor nem tudjuk felvenni a telefont. Semmi probléma, hívjuk vissza az ismeretlen számot (de akár előtte rákereshetünk a telefonszámra a neten).

Bemutatkozunk és mondjuk, hogy kerestek erről a telefonszámról csak nem tudtam felvenni. Aztán már megy is a szöveg, persze ez a ritkább eset, hisz legtöbbször ha keresnek minket és nem érnek el, de visszahívjuk őket, akkor megvárják míg leteszed a telefont (tehát megunod, hogy kicsörög), addig megnézi, hogy na ez kié is, mert biztos hogy többet is hívnak, majd visszahívnak.

Amikre figyeljünk oda.:

Megfelelően beszéljünk, ne hadarva és ne beszéljünk fölöslegesen (főleg ha mi hívjuk őt és pénzbe kerül) 😀

Természetesen ha nem csak egy időpontegyeztetés miatt hívtak és nem is tudjuk, hogy mi is ez az állás, akkor nyugodtan feltehetünk pár kérdést, ami érdekel minket, de a beszéd mindig az interjúztatóé legyen, el is fogja kezdeni hamar.

Ezekre figyelhetünk:

  • jól hallhatóak legyünk (ne legyen nagy háttérzaj);
  • hallgassunk és a kérdésekre válaszoljunk;
  • ha érdekel valami, akkor nyugodtan kérdezzünk (pl. milyen embert keresnek erre a pozícióra);
  • ne menjünk bele fölösleges fecsegésekbe;
  • ha időpontot és helyszínt egyeztettünk, akkor azt jegyezzük meg, írjuk le, vagy kérjük meg az illetőt, hogy az Önéletrajzunkban található email címre küldje már el legyen szíves.
  • ne legyünk unottak és egyhangúak a beszélgetés során, hanem nyugodtan mosolyogjunk, mint ha egymással szembe ülve csevegnénk.

Ennyi, nem nagy ördöngősség, de azért figyeljünk az apró részletekre is oda.

Újállásom.hu

Related posts

Az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzése is elindul

YooJooz

Azért annyira nem happy minden

YooJooz

Mennyire legyen hosszú az Önéletrajzom?

YooJooz

Leave a Comment