Hírek Ingatlan

Februári ingatlan adás-vételi statisztika

House 22527 1280

Mint minden hónapban, így februárban is közzé tette a Duna House a havi ingatla adás-vételi statisztikáját, melyből kiderül, hogy 13 117 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 73 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

Ez nem kis szám, de a gyengülés szelei már szépen látszódnak. Erre most szépen rátesz a koronavírus, ami miatt várhatóan meg fog csappanni az értékesítések száma.

A hitelezési kedv azonban nem hagyott alább, sőt, az emberek egyre több hitelt vesznek fel. Ennek jelentős része befektetési hitel, hisz még mindig sokan vannak, akik a megvásárolt ingatlant kiadják, tehát lényegében befektetnek. Tendencia, hogy a kiadott ingatlan bérleti díját a felvett hitel havi törlesztéséhez igazítják, azonban a piacot az elmúlt napokban megdobták a kiadatlan lakások hirdetései, vagyis előre láthatólag csökkenni fognak a bérleti díjak, így lehet, hogy sokan rosszkor szállnak be az ingatlan bizniszbe.

Ezek csak spekulációk a részünkről, de rövid időn belül ki fog derülni, hogy merre is megy tovább a piac. Az biztos, hogy pénz van még bőven, amit az ingatlanpiacba fektetnek majd, de ezek elsősorban nagyobb vásárlások (céges vásárlások) lesznek, nem pedig magánszemélyek, még akkor sem, hogy most sokan azon gondolkodnak, hogy hova rakják a pénzüket, hova menekítsék a válság elől, ami már már biztosan nem fog elkerülni senkit.

 

A fenti információk csupán spekulációk részünkről, nem tekinthető befektetési ajánlatnak, s a jelen pillanatban történtek alapján készült megírásra. Kérjük ennek tudatában értelmezze mindenki.

Related posts

Tavaly több mint 30 ezren igényeltek CSOK-ot

admin

Szerdán nyílt meg az Otthon Melege Program utolsó fordulója

admin

Erős a bérlők érdeklődése: 80 százalékkal nagyobb a kereslet ezekre az ingatlanokra

admin

Leave a Comment