AutóKözlekedés

2021-től nem lesz kapható Európában a mazda 6 dízelmotorral

Mazda6 Petrol Only Ditching Diesels Eu 1

A mazda készen áll arra, hogy kivezesse az Európai piacról a dízelmotorral szerelt mazda 6-ot. A hírek szerint a teljes modellcsalád turbómentes szívó benzinesre vált át.

Az Autocar angol autósmagazin szerint a Mazda 2,2 literes dízelmotorját újra kellene tervezni, hogy megfeleljen a szigorú uniós kibocsátási normáknak, ez a beruházás viszont nem biztos, hogy megtérülne az egyébként is csökkenő kereslet miatt.

Motorkínálat módosítás ellenére a brit (és európai) vásárlók még az év végéig megvásárolhatják a dízel 6-os Mazda modellt a fennmaradt készletekből – nyilatkozta a Mazda UK szóvivője.

Annak ellenére, hogy a Mazda6-ból kikerül a 2,2 literes dízelhajtás, mégis kapható lesz dízelmotoros Mazda, a CX-5 crossover, egyelőre bizonytalan, hogy mennyi ideig marad gyártásban. A CX-5 továbbra is az egyetlen modell a Mazda választékában, amely megvásárolható a „gázolajos” 2019-ben megjelent Mazda3 SkyActiv X erőművel.

Érdekes módon a Skyactiv-D dízelt az Egyesült Államokban továbbra is Mazda6 néven kínálják, bár a megjelenés dátumát még nem tették közzé. Jelenleg a dízel változat csak a Mazda amerikai weboldalán, a „Jövő járművek” részben található meg.

Az elmúlt években több autógyártó csökkentette a dízel kínálatát vagy teljesen kivonta őket, még azokban a modellekben is ahol a vásárlók a dízelhajtást részesítették előnyben a benzin helyett. Különösen az üzleti és a flottás területekre igaz, ahol a céges autók használóit arra ösztönözték, hogy dízelek helyett plug-in hibridet vagy EV-t vásároljanak.

Related posts

Péntektől olcsóbb lesz tankolni

YooJooz

Szerdától csökken a gázolaj ára

YooJooz

Jó hír a Tesla kedvelőknek, csökkennek az árak

YooJooz

Leave a Comment