AutóKözlekedés

A Jaguar Land Rover mérnöki irodát nyit Budapesten

Úgynevezett technikai mérnöki irodát nyit Budapesten a Jaguar Land Rover, mely a fejlesztésben és a gyártásban is segíti majd a cég üzemeit. A pénteken kiadott közlemény szerint az egység 2019 elején nyithatja meg kapuit, a Budapesten dolgozó mérnökök szorosan együttműködnek majd az autógyártó többi üzemével.

Magyarországnak komoly tapasztalata van az autóipari mérnöki munkák területén, a régiós beszállítóinkkal is jól együtt tud majd működni az új központ – mondta a bejelentés kapcsán Nick Rogers, a Jaguar Land Rover termékfejlesztésért felelős igazgatója. A mai egy új fejezet a magyar autóipar szempontjából, mivel egy új prémium márkát köszönhetünk az országban – tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mindeközben a cég Szlovákiában már beindította a sorozatgyártást új gyárában. Az első, nyitrai sorozatgyártású modell a Land Rover Discovery lesz, a gépkocsikat a világ legalább 170 országába exportálják majd.

Ezzel együtt már több nagy cég is hazánkat választotta, amivel elérték közösen, hogy a Magyar gazdaság fejlődésében kimagasló érdeme van az autóiparnak, gondolunk itt a gyártókra, beszállítókra, stb.

Csak hogy néhány számmal tisztában legyünk..:

  • az autóipar termelési értéke ez év végére várhatóan meghaladja a 8500 milliárd forintot
  • idén az év első nyolc hónapjában a gazdasági kibocsátás több mint 28,2 százalékát az autóipar adta
  • az itt készülő járművek 91 százalékát exportálják.

Az autóiparban úgy látszik van még potenciál, van még hová fejlődni és terjeszkedni.

Jó lehetőség ez mérnökök és vállalkozó kedvűek számára is, hisz akár az autóiparba való bedolgozás jelentős bevételt eredményezhet.

Related posts

Bentley szerelmeseinek egy kis 635 lóerős Continental GT

YooJooz

Újabb fejlesztések várhatóak az Opel szentgothárdi gyárában

YooJooz

Igencsak felpörgött a magyar újautópiac

YooJooz

Leave a Comment