Belföld Gazdaság Hírek Ingatlan Utazás

A térség legnagyobb regionális reptere lesz a debreceni

A térségben működő három regionális repülőtér körében a debreceni légikikötő átvette a vezető szerepet, és a legnagyobb forgalmú reptérré válik – mondta Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón.

Papp László az egymillió ötszázezredik Wizz Air-utas köszöntése kapcsán tartott tájékoztatón emlékeztetett: a Wizz Airrel a menetrendszerinti járatok elindításáról 2010-ben kezdődtek el a tárgyalások, az első gép pedig Londonból 2012. június 18-án érkezett a reptérre. A légikikötő utasforgalma évről évre rekordokat dönt, tavaly a reptérnek már 380 ezer utasa volt, ami több mint húsz százalékos növekedést jelent az előző évihez képest.

Az idei várható forgalomról szólva közölte: mintegy 600 ezer utassal számolnak, a 2012-es indulás óta ez lesz a legnagyobb növekedés a reptér életében. A kassai és a nagyváradi reptér adataival összevetve a debreceni légikikötő válik a térség legnagyobb forgalmú regionális légikikötőjévé. Az önkormányzat elkötelezett a reptér további fejlesztése mellett, a következő években a kormánnyal együttműködve átfogó fejlesztésekre készülnek, amelyek jelentős kapacitásnövelést tesznek majd lehetővé – fűzte hozzá Papp László.

Fotó: debrecen.hu

Média forrás: mti

Related posts

Egy 400 fős hostel nyílik a bulinegyedben

YooJooz

Online számla – májustól már csak új formátumban fogadja a NAV az adatokat

YooJooz

Betiltja az EU az eldobható műanyag edényeket és szívószálakat

YooJooz

Leave a Comment