HR negyed

Azért annyira nem happy minden

Mindenhol azt halljuk, hogy nincs munkaerő, milyen jó fizetéseket lehet kapni, és még számtalan ilyen hát valljuk be őszintén magunnknak áll hírekkel találkozunk.

Iszonyatos még mindig a munkanélküliség hazánkban, nem beszélve arról, hogy az emberek próbálnak jobb munkát találni, mert alig vannak megfizetve, vagy be sincsennek jelentve. Lehet itt beszélni KSH-s adatokról, meg miegymásról, de értelmetlen és felesleges, hisz teljesen nem a valóságot mutatják be. Persze most mondhatnánk, hogy oké de mindenki lakást, házat vesz. Ebbe most nem mennék bele, mert ez is megér egy misét, egy másik cikkben erről részletesebben fogok írni.

Európai szinten is hatalmas a lemaradásunk, ugyanis az emberek több mint 70 %-a!!! őszintén bevallja, hogy épp hogy ki tud jönni hó végén, és ezt ne nekem higyjék el, hanem az OECD felmérésnek. Tőlünk rosszabb helyzetben csak Litvánia, és Görögország áll. Szlováki, Szlovénia és persze Ausztria is messze megelőz minket (ebben is).

Azt szoktam mondani, hogy a számtalan online (főleg instagrammon) látható teljesen valótlan kép a valóságban is megmutatkozik. Miért is mondom ezt? Csupán azért, mert akár merre járunk luxus autókba botlunk (azért ezek több mint 70 %-a sose lesz a használó tulajdonában, hisz lízingelt autókról, vagy hiteles autókról beszélünk, amiket akár adóban is le lehet írni), illetve mindenki ingatlanját akarja fejleszteni, vagy vásárolni. (most járt le iszonyat mennyiségő LTP szerződés, amit ugye csak ingatlanra lehet felhasználni, s mivel megújítani a szerződéseket tök fölösleges így, hatalmas összeg megy a piacra, amit még a különféleg támogatások is megnyomnak, így kénytelenek is az emberek jelentős része ingatlanba fektetni, bár hogy ez most jó megoldás e, az már más kérdés. Röviden annyit erről, hogy úgy látszik sokan nem tanulnak a válságokból, illetve az elszabadult hiteltörlesztőkből. Még most is több 1000 kilakoltatás van évente!

Szóval a lényeg, hogy nem minden annyira fenékig tejföl, mint amennyire látszik, s a régi mondás továbbra is megállja a helyét : “addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” !

 

 

Related posts

Munkáltatói fizetési felszólítás tudnivalói

YooJooz

Adóbevallási tervezetekről, ki kapja meg, és hogyan?

YooJooz

Nézzünk néhány állásinterjú kérdést és lehetséges választ

YooJooz

Leave a Comment