Spórolási tippek Vásárlás

Spórolási autós tippek

Highway Car Trip 1426 1574

Az autónkra és a közlekedésre való odafigyeléssel elég sok pénzt meg tudunk spórolni. Ennek számtalan lehetősége van, mi most párat azért megpróbáltunk össze szedni..:

Először is figyeljük a guminyomást..: az alacsony guminyomás akár 10-15%-kal nagyobb fogyasztást jelent, ami hosszú távon már jócskán megdobja a költségeinket.

Hajtsunk lassabban..: lassan hajtani nem azért kell, mert büntetendő, hanem mert ez a korrekt hozzáállás másokkal szemben, s nem utolsó sorban magunkkal szemben is. Azonban a hosszú távon való gyors vezetés magasabb üzemanyagfogyasztás is fog eredményezni, ami szintén megdobhatja jócskán a költségeket. Nem célszerű tehát “vagánykodni” az utakon, hisz sok jó nem sülhet ki belőle.

Olaj és légszűrő csere..: elengedhetetlen, 10-15.000 km-ként mindenképp ajánlott, de sok autó már ki is írja a műszerfalra, hogy hoppá barátom ideje lenne olajat cserélni. 🙂 Ne halogassuk, mert számos egyéb kárt is okozhat, ami ugye szintén nem pénztárca kímélő..

Az egyik legtöbbet a kötelező biztosításunk átvizsgálásával tudunk megpsórolni. Célszerű minden évforduló előtt legalább 40 nappal megnézni mire is számíthatunk majd, s amennyiben kapunk jobb ajánlatot akkor ne habozzunk váltani. A kgfb megszűnésének lehetőségeit alábbi cikkünkben már bemutattuk:

Ha épp most fog lejárni a kötelező, akkor itt meglehet nézni, hogy milyen ajánlatot kapunk, s ha szimpatikus meg is lehet kötni..: kgfb

Ha neked is van pár jó ötleted ne hagyd magadban, oszd meg velünk is.. 🙂

Related posts

Spar 2019. 10.31-11.06

YooJooz

Akciós újság: Interspar 10.08-10.14

YooJooz

Decembertől vége az internetes diszkriminációnak

YooJooz

Leave a Comment