AgrárPályázatokVállalkozás

50 milliárd forint pályázati forrás élelmiszeripari fejlesztésre

Ötvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című pályázati felhívás a Vidékfejlesztési Programban. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-től 2021. január 4-ig nyílik lehetőség.

A pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások számára olyan élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztésekre, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, továbbá a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartásához.

További cél az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával, így lehetőség nyílik a támogatott feldolgozási tevékenységekhez kapcsolódóan épületek, építmények energiahatékonysági korszerűsítésére, felújítására, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2-től 2021. január 4-ig nyílik lehetőség.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 50 milliárd forint. Ennek keretében azon projektek támogathatók, amelyek során a fejlesztések a következő célok valamelyikének megvalósulását szolgálják:

– magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása,
– versenyképesebb vállalati, termelési és termékstruktúra kialakítása, optimalizálása, valamint a piacra jutás elősegítése,
– piaci keresletre és/vagy termékpálya együttműködésre alapozott kapacitás kialakítása és bővítése,
– a vidéki területeken a foglalkoztatás bővítése.

forrás:agrarszektor

Related posts

Az Audi Hungaria stabil termelési eredménnyel zárta a 2018-as évet.

YooJooz

Rekord! Brutális méretű szarvasgombát találtak Magyarországon

YooJooz

Ingyenpénz hűtőre, fagyasztóra, mosógépre!

YooJooz

Leave a Comment