Gasztro+ItalRecept

Egyszerű pizza recept

Egyszerű Pizza Recept

Készítsünk pizzát otthon egyszerűen, “gyorsan” olyat, amit szeretünk.

Recept:

Hozzávalók 2 db pizzához:

– 30 dkg finomliszt (BL55)

– 1 teáskanál só

– 2 dkg élesztő

– 1 teáskanál cukor

– 1,5 evőkanál olívaolaj

– 2 dl langyos víz

Sütés alsó + felső 230 – 235 fokon kb 15 perc

Sima egyszerű tepsibe sütőpapíron tökéletesen megfelelő.

 

Kezdjük az egészet a dagasztással. Kézi dagasztás esetén természetesen az élesztőt langyos- cukros vízzel el kell keverni és fel kell futtatni. Gépi dagasztás esetén nincs szükség felfuttatásra.

Gépi dagasztásnál csupán az élesztőt elmorzsoljuk a tálba.

Gépi dagasztás szerint fogom bemutatni.

Egy tálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, sót és az élesztőt. Ezt feltesszük a gépre és lassan elkezdjük összedolgozni.

Közben az olajat is hozzáötnük, valamint szépen lassan az enyhén langyos vizet. Nem az egészet egyszerre, mert hol kevesebb, hol több kell belőle, hogy megfelelő tésztát kapjunk.

Ezt az egészet jól össze dolgozzuk pár perc alatt, amíg szép tésztát nem kapunk. Kész is vagyunk, jöhet a kb 30 perces kelesztés.

Én úgy szoktam, hogy 2 adagra szedem a kapott tésztát és külön kelesztem.

Amint megkelt elkezdem kinyújtani, majd a tejfölös, vagy paradicsomos, esetleg ízlés szerinti más szósszal megkenem a pizzát úgy, hogy a pizza széleit egy kis olajjal előbb megkenem, de csak a szélét és a közepétől kezdve szépen viszonylag egyenletesen elterítem a paradicsomszószt, amibe én az alábbiakat szoktam tenni.:

Paradicsom pizzaszósz hozzávalók:

paradicsompüré (1 kis üvegnek kb a fele elég a 2 pizzára)

só, bors, cukor (mindenből ízlés szerint)

oregánó

Jól összekeverjük és kész is. Pofon egyszerű.

 

A pizzára pedig mindenki azt tesz amit szeret. Jó étvágyat.:)

Related posts

4 olcsó fehérjeforrás a húsok helyett

YooJooz

Balaton-felvidéki és villányi bor nyerte a Magyar Bor Nagydíj 2019 címet

YooJooz

Az ország tortája 2020

YooJooz

Leave a Comment