Tech

Jöhetnek a valóban csupa kijelzős csúcsmobilok

A Samsung után két másik gyártó, az LG és a Huawei is ráfordult az útra, amely a jövőben piacra kerülő mobiltelefonok formavilágát jellemezheti. Vajon kié lesz az első, csak kijelzőből álló készülék?

Az éltől élig tartó kijelző megvalósítása, ezzel pedig a kijelző alá helyezett kamera ugyanis nem csak a Samsungnak lett fontos, a holland LetsGoDigital által kiszúrt szabadalmi tervek alapján az LG is hasonló megoldáson töri a fejét. A Dél-Koreában bejegyzett elképzelések szerint az előlapi kamera, illetve valamennyi szenzor egyetlen mélyedésben helyezkedne el. Így semmi nem zavarna be, hogy a mobil egyik fele csak kijelzőből álljon. A szabadalmi terv kétféle, egy egyenes, valamint egy ívelt változatról szól, a kamera és a szenzorok pedig a kijelző közepén, de akár szélein is elhelyezhetők lennének.

Korábban a Huawei is benyújtott egy vadonatúj készülékdizájnról szóló tervet, amely megint csak a jövő új trendjét, a csupaképernyőt sejteti az Android Headlines információi szerint: az elképzelésen csupán a készülék felső részén található mikrohangszórónak szánt kivágás látható, minden mást, az érzékelőket és a szelfikamerát is a feltehetőleg a képernyőbe építve szállítaná a gyártó.

Ahogy az ujjlenyomat-olvasót is, hiszen egy kizárólag kijelzőből álló telefon esetén ez a forgatókönyv sem tűnik elképzelhetetlennek.

Forrás: hvg.hu

Related posts

A Google szerint a sötét mód kevesebbet fogyaszt

YooJooz

Itt a videó a Xiaomi összehajtható telefonjáról

YooJooz

Így javíthatjuk fel a tévénk hangzását a legolcsóbban, legegyszerűbben

YooJooz

Leave a Comment