Gazdaság

Magyarországra költözteti Temesvári gyárát a Nestlé

Bezár a Nestlé temesvári gyára, Magyarországra hozzák a termelést. A hírt a Profit.ro nevű román gazdasági lap írta meg piaci forrásokra hivatkozva. Mint írják elég meglepő döntés született, ugyanis nem rég még munkaerő toborzás folyt a cégnél.

Összesen ez az intézkedés közel 400 dolgozót érint, akiknek jövőjéről még folynak a szakszervezetekkel az egyeztetések.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy hol is folytatják majd a termelést, a meglévő gyárak valamelyikében (Szerencs, Bük, Diósgyőr), vagy esetleg egy teljesen új gyárat építenek az országban.

Hogy a nagy áttelepítést mi indokolta hirtelen azt nem lehet tudni. A vezetőség arra hivatkozik, hogy folyamatosan vizsgálják a körülményeket, és a cég számára lehető legjobb döntést próbálják meghozni.

Gazdaságilag nem kis beruházás egy cég átcsoportosítása, vagy átköltöztetése még akkor sem ha nem teljesen költözik át, hisz az irodai alkalmazottak jelentős része továbbra is Romániában fog dolgozni.

Talán kedvezőbb gazdasági körülményeket látnak hazánkban, esetleg az is állhat a dolog hátterében, hogy az ott (Romániában) megtermelt édesség jelentős része hazánkba került eszportálásra, így a termékek fuvarozásának egy jelentős költségét meg tudják spórolni, a további fejtegetésekbe inkább most nem mennénk bele.

Forrás: profit.ro

Related posts

Ismét kamatot emelt a Fed

YooJooz

358 900 forint volt augusztusban a bruttó átlagkereset

YooJooz

Beperelik a kormányt a klímaváltozás miatt

YooJooz

Leave a Comment