Luxusnegyed

Budapestre jön az Orient expressz – egymillió forint felett a jegyár

181006orient3.jpg

Sheldon Cooper ettől biztosan beájulna. A Velence-Simplon-Orient expressz októberben ugyanis Budapestről is indít vonatot. A Belmond cég által üzemeltett járat ugyan az elkövetkező hónapokban nem a híres Párizs-Isztambul vonalon közlekedik, de bizony a magyar főváros is felkerült a térképre.

Az Orient expressz anno a XIX. század végén is a burzsujok kiváltsága volt, és nincs ez most sem másképpen. A hónap végén Budapestről Párizsig, illetve Londonig lehet kényelmesen és stílusosan utazni. A vonat a Nyugati Pályaudvarról október 27-én (szombat) reggel indul és másnap reggel van Párizsban, majd késő délután London a végállomás. Igaz, repülővel gyorsabb, de a másfél nap egyáltalán nem is olyan hosszú.

181006orient4.jpg

A jegyár persze nem éppen olcsó, a kétszemélyes kabin 3500 fontról, 1,3 millió forintról indul fejenként, de van akár két külön lakrészből álló lakosztály – lényegében két összenyitott kabin – is 2 főre fejenként 5600 fontért, azaz 2,1 millió forintért is. Érdekesség, hogy a végcél nem befolyásolja az árat, pedig egy 3 fogásos ebéddel és egy ötórai teával többet kapunk a londoni járaton. Na, de akkor nézzük is az ellátást! A reggelit otthon kell megejteni, igaz, érkezéskor egy pohár pezsgővel köszöntenek, az első nap az ellátást ebéd, ötórai tea és vacsora adja, amelyet másnap reggel egy a kabinunkban elfogyasztott reggeli zár le akkor, ha csak Párizsig utazunk. Természetesen az étkezőkocsiban folyamatosan szolgálnak fel kávét, teát, apró falatkákat miközben élőzene szól, és dedikált steward áll rendelkezésre minden kabinhoz. A foglaláskor lehet kérni pezsgőt (102 font – 38 ezer forint), virágcsokrot (70 font – 26 ezer forint) vagy akár tortát is (40 font – 15 ezer forint) a kabinba.

Az előbbiekhez képest pénztárcabarát megoldás a Velence-Budapest útvonal, amely két fő esetén fejenként csupán 3100 font, azaz 1 millió 150 ezer forint. Ez persze mindössze egy napos program, október 24-én (szerda) délutáni indulással és csütörtök délutáni érkezéssel.

181006orient5.jpg

Forrás: burzsuj.blog.hu

Related posts

Rich Kids of Budapest – Itt vannak a magyar (új)gazdagok

YooJooz

Itt élnek a villág dollármilliárdosai

YooJooz

Megnyílt a Bentley Budapest

YooJooz

Leave a Comment